Ankara'da Kritik Narkotik Toplantı!

16 Avrupa ülkesinin narkotik polisi şefleri, Türk meslektaşlarıyla bir araya geldi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Cari açığımızın uyuşturucudan kapatıldığına yönelik bir devlete karşı yapılabilecek en büyük iftirayı içeren CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun gündeme taşıdığı, “cari açığın kapatılmasında uyuşturucu parasının kullanıldığı” iddiası tartışmalara neden olmuştu. İşte o iddia sıcaklığını korurken, Ankara’da önemli bir toplantı yapıldığı ortaya çıktı. 

tv100’ün güvenlik bürokrasisi kaynaklarından edindiği bilgilere göre, 16 Avrupa ülkesinin Narkotik polisi şefleri, Türk meslektaşlarıyla Başkent’te bir araya geldi. Toplantının konusunu, “yasadışı uyuşturucu ticaretinden elde edilen suç gelirleriyle mücadele” oluşturdu.

Avrupa dünya kendi raporlarında Türkiye’nin mücadelesini ortaya koymaktadır.

Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, Avusturya gibi büyük Avrupa ülkelerinin de yer aldığı toplantıya, Avrupa polis teşkilatı temsilcileri de katıldı. Türk ve Avrupalı polis müdürleri, bu alandaki son gelişmeleri değerlendirdi.

Uyuşturucu ticaretinden elde edilen gelirin aktarıldığı alanlar, bu gelirlerin aklanma yöntemleri ve mücadele alanındaki başlıklar masaya yatırıldı. Son dönemde yapılan operasyonlar hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu.

Uyuşturucu sevkiyatındaki rota ve güzergahlar ile izlenen yol haritaları konusunda karşılıklı veriler masaya yatırıldı. Eroin rotası değişmiştirTürkiye'nin ortaya koyduğu baskılarla toplantının, Türkiye açısından en önemli başlıklarından birini ise FETÖ terör örgütü oluşturdu.

Türk polis müdürleri, Avrupalı meslektaşlarına yaptığı sunumda, özellikle 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında, uyuşturucu yakalama miktarlarındaki artışa dikkat çekti.

İhraç edilen FETÖ’cü polislerin, “himmet” adı altında aldıkları paralarla, uyuşturucu trafiğine nasıl göz yumduğu, somut örnekler üzerinden anlatıldı. 15 temmuz’dan önce uyuşturucu yakalanan miktarın ancak 4'te biri doğu ve güneydoğu da yakalanıyordu. Şu anda 4'te 3'ü orda yakalanıyor yani batıya sevkedilmeden önce. Toplantıda, Avrupalı polisler, uyuşturucuya karşı verdiği başarılı mücadele nedeniyle türk mevkidaşlarını tebrik etti.

Uyuşturucuların Avrupa’ya geçmeden yakalandığı için duyulan memnuniyet ifade edildi. Uyuşturucuların Avrupa’ya geçmeden yakalandığı için duyulan memnuniyet ifade edildi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz