Ankara-İzmir Arasına Dev Proje!

Bakan Abdulkadir Uraloğlu müjdeyi verdi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Manisa’da incelemelerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-İzmir arasında yapılan hızlı tren projesinin müjdesini verdi. Uraloğlu açıklamasında projenin 2026 yılında tamamlanacağını söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Manisa’da yapımına yeniden başlanan Gördes-Akhisar karayolunda incelemelerde bulundu.

Bakan Uraloğlu yolun tamamlanmasıyla 50 dakika süren Akhisar-Gördes arası mesafenin 11 dakika kısalarak 39 dakikaya düşeceğini söyledi.

ANKARA-İZMİR HIZLI TREN HATTI 2026 YILINDA TAMAMLANACAK

Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı müjdesini veren Bakan Uraloğlu, iki il arası yolculuğun 3,5 saate düşeceğini söyledi.

Manisa’yı da hızlı trenle tanıştıracaklarını belirten Uraloğlu, “Kalan altyapı, üstyapı ve elektromekanik yapım işleri de hızla sürüyor. İnşallah 2026 yılı içerisinde tamamlayarak halkımızın hizmetine açacağız. Projemiz tamamlandığında Ankara-İzmir mevcut demiryolu 824 kilometreden 624 kilometreye seyahat süreside 14 saatten 3,5 saate düşecek. Ankara-Manisa arası seyahat süresi de 11 saat 45 dakikadan 2 saat 50 dakikaya düşecek” dedi.

Uraloğlu, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

Bakanlık olarak planladığımız her bir projemizin Manisa'nın ticaret, üretim ve turizm faaliyetleri potansiyelini katbekat artıracağına inanıyoruz. Başta Akhisar-Gördes Yolu olmak üzere ulaştırma yatırımlarını yakinen takip edeceğiz. Kazasız belasız çalışmalar diliyorum”

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz