Amerikan Dergisi: 'Selçuk Bayraktar Türkiye'nin Yeni Lideri'

Ünlü Amerikan dergisi Selçuk Bayraktar'ın siyasete giriş sinyali verdiğini belirterek Türkiye'nin yeni lideri olabileceğini yazdı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Ünlü Amerikan dergisi Selçuk Bayraktar'ın siyasete giriş sinyali verdiğini belirterek Türkiye'nin yeni lideri olabileceğini yazdı.

Foreign Policy dergisi Selçuk Bayraktar’ın tekno milliyetçiliğine vurgu yaparak Erdoğan arasındaki farklara değindi ve Bayraktar’ın Türkiye’nin yeni lideri olabileceğini yazdı.

Halil Karaveli imzalı analizde “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın drone yapan damadı bilinen bir isim haline geldi. Tekno milliyetçiliği ve popüler cazibesi onu ülkenin bir sonraki lideri yapabilir” ifadeleri yer aldı.

AKP’nin 2002’den bu yana iktidarda olduğu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son 20 yılda Türkiye’nin dindar muhafazakârlarına güç verdiği hatırlatmasıyla başlayan yazı, milliyetçiliğin Türk siyasetinde her zaman etkili bir güç olduğu yorumuyla devam etti.

AKP’nin Mayıs seçimlerinde yüzde 35,6 oy oranına düştüğünü anımsatan Karaveli, Erdoğan’ın 2023 seçimlerinde son kez aday olacağını ve “kutsal bayrağı gençlere devredeceğini” söylediğini yazdı.

Analizden öne çıkan bölümler şöyle:

SİYASETE GİRME SİNYALİNİ VERDİ

Türkiye'nin askeri-teknolojik başarıları Bayraktar'ı kamuoyunda öne çıkardı ve kendisi laik-dindar ayrımını aşan popüler bir tekno-milliyetçilik biçiminin aktif propagandasını yapıyor.

Bayraktar ilk kez 1 Eylül'de siyasete girmeyi düşündüğünü belirtti. Türk medyasına verdiği bir röportajda, “Benim hiçbir zaman siyasette olayım, ülkenin Cumhurbaşkanı olayım gibi bir hayalim olmadı. Biz de açıkçası milli teknoloji hamlesi idealini gerçekleştirme yolunda sonuna kadar mücadele edeceğiz. Ne gerekiyorsa, mücadele neyi gerektiriyorsa onu yapacağız. Ama benim böyle bir hayalim yok. Elbette yani mücadele bunu gerektiriyorsa burada biz korkup da geri dönecek değiliz ki” dedi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz