Altın Rekora Yakın Seyrediyor!

Altın fiyatı ons başına dün yüzde 1,7 oranında yükseldikten sonra bugün kâr satışlarının etkisiyle bir miktar geri çekilse de rekor fiyatlara yakın seyretti.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Altın fiyatları, jeopolitik risklerin artması ve faiz indirimi olasılığının yükselmesi ile rekora yakın seyrediyor. Piyasalar Fed'in faiz indirimi olasılığını güçlendirmede önemli rol oynayabilecek ABD enflasyon raporuna hazırlanıyor.

Altın fiyatı ons başına dün yüzde 1,7 oranında yükseldikten sonra bugün kâr satışlarının etkisiyle bir miktar geri çekilse de rekor fiyatlara yakın seyretti.

Piyasalarda etkili olmaya devam eden jeopolitik riskler, merkez bankalarının devam eden altın alımlarını ve reel getirilerde beklediğimiz düşüş ortamı altın fiyatlarını destekledi.

KRİTİK VERİLER İZLENECEK
İşlemciler, dalgalı işlemlerin görüldüğü haftanın ardından ABD'de açıklanacak enflasyon verisi de dahil olmak üzere ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikası görünümüne yön verebilecek verileri izleyecekler.

Yatırımcılar, bu hafta ABD'de açıklanacak ve Fed'in gelecekteki adımlarına ilişkin ipucu verebilecek bir dizi ekonomik veriyi izleyecekler. Piyasalar, Fed'in Eylül'de 25 ya da 50 baz puan büyüklüğünde faiz indirimine gideceği konusunda eşit olarak bölünmüş durumda.

Enflasyon tarafında bir tehlike olmaması durumunda FED resesyon endişelerinin önüne geçmek için faiz indirim adımlarında hızlanabilir. Faizlerin düşmesi ise altın fiyatlarını yukarı yönlü destekleyebilir.

İşlemciler bu yıl için 100 baz puan faiz indirimi fiyatlıyor.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM
Bu gelişmelerle birlikte altının ons fiyatı, bugün saat 9.00 itibariyle yüzde 0,3 düşüşle 2 bin 462 dolar seviyelerinde seyretti.

Aynı dakikalarda gram altın 2 bin 650  TL'den, çeyrek altın 4 bin 333 TL'den, Cumhuriyet altını ise 17 bin 280  TL'den işlem gördü. 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz