Alo Fetva Kitlendi: Günah İşledik mi?

Köfteci Yusuf’un ürünlerinde domuz eti bulunmasının ardından, bilmeden domuz eti yemenin dini açıdan günah olup olmadığı tekrar gündeme geldi. Bu nedenle Diyanet'i sayısız kişi aradı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın analizlerinde Köfteci Yusuf’un ürünlerinde ‘domuz eti’ tespit edilmesinin ardından sular durulmuyor. Bakanlık Köfteci Yusuf’u ‘Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar’ listesine ekledi.

Köfteci Yusuf’tan domuz etiyle ilgili açıklama gelirken şirketin sahibi Yusuf Akkaş da yaşananları ‘kumpas’ olarak değerlendirdi.

Haberin duyulmasının ardından pek çok kişi endişeye kapıldı. Köfteci Yusuf'un ürünlerinde domuz etinin kesin tespitini içeren analizlerin yayınlanmasıyla Diyanet'in 'Alo Fetva' hattına sarıldı.

Halk Tv'de yer alan habere göre, Din İşleri Yüksek Kurulu’nun 'Alo Fetva' hattını arayan pek çok kişi 'Oradan yemek yedik yediğimiz domuzsa günah işledik mi?' sorularını sordu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Fetva hattı ise vatandaşların 'bilmeden domuz eti yedikleri durumda günaha girmediklerini' belirtti.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz