Akıllara Durgunluk Veren Olay!
Hem kızının annesi hem de amcası olduğu teyit edilen bir kadının ortaya çıkması tıp sektöründeki insanları şaşkına çevirdi .
- | Son Güncelleme:
- | Yeni Günaydın
'Birden fazla embriyodan DNA'ya sahip insanlar olan' insan kimeraları, görünüşe göre bir genetik uzmanın belgelenmiş 20 doğrulanmış vaka olduğunu iddia ettiği kadar nadir değildir.
Hem kızının annesi hem de amcası olduğu teyit edilen bir kadının ortaya çıkması tıp sektöründeki insanları şaşkına çevirdi .
Birden fazla embriyodan DNA'ya sahip insanlar olan insan "kimeraları", görünüşe göre sanıldığından daha yaygın.
Kolombiya'da DNA testinin öncülerinden biri olan Juan Yunis, uzmanların bu tıbbi anomalinin ne sıklıkta meydana geldiğinden emin olmadıklarını söyledi.
Dedi ki: “Bunun sıklığı nedir? Gerçekten bilmiyoruz."
Belgelenen 20'ye yakın teyitli vaka olduğunu belirttikten sonra, “Muhtemelen daha fazlası vardır. Ve kişinin hayatı üzerinde derin bir etkisi olabilir.”
Kimerizm, "kaybolan bir ikizin" genleri hayatta kalan bir kardeşinkilerle karıştığında ortaya çıkabilir.
Yunis, bu ayın başlarında Washington, DC'de düzenlenen Uluslararası İnsan Kimliği Sempozyumunda bir vakayı sunarken kimerizmle ilgili konuşmaları yeniden ateşledi.
Başlangıçta genç bir kıza yapılan babalık testiyle başlayan biyolojik anne, kan örneğini aldı ve şaşırtıcı bir şekilde erkek olarak test edildi.
İşte o noktada Yunis, "Birisi hata yapmış, laboratuvarda kirlilik var, her şeyi durdurun" dedi.
Ancak Yunis'in ekibi testleri tekrarladığında aynı sonuçlar elde edildiğinden bir hata yapılmadı.
Anne testten çıkarılınca baba olduğu iddia edilen genç kızın babalık testinden başarılı olurken, sonuçtaki diğer erkeklik genleri kayboldu.
Yunis'in, böbrek nakli için genetik testi onun "tetragametik" bir kimera olduğunu ortaya çıkaran Karen Keegan adlı 52 yaşındaki bir kadınla yaptığı önceki çalışma.
Keegan'ın genleri, annesi ona hamileyken döllenmiş iki yumurtanın birbirine kaynaşmasından sonra normal iki yerine dört yumurta ve sperm hücresinin karışımıydı.
YORUMLAR
Yorum Yap