Afganistan'da 60 Kız Öğrenci Zehirlendi!

Afganistan'ın kuzeyindeki okullarında zehirlenen yaklaşık 60 Afgan kızın hastaneye kaldırıldığı belirtildi.  

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Afganistan'ın kuzeyindeki okullarında zehirlenen yaklaşık 60 Afgan kızın hastaneye kaldırıldığı belirtildi.  

Afganistan'ın Sar-e Pol vilayetindeki bir kız okulunu hedef alan zehirlenme olayı, Taliban'ın yönetimi ele geçirip genç kız öğrencilerin çoğunu okuldan uzaklaştırmasından bu yana savaştan zarar gören ülkede kızların eğitimine yönelik yoğun incelemelerin ve komşu İran'daki kız okullarına yönelik zehirli saldırı dalgasının ardından geldi.

Sar-e-Pol'ün polis sözcüsü Den Mohammad Nazari, hangi maddenin kullanıldığı ya da olayın arkasında kimin olduğunun düşünüldüğü konusunda ayrıntı vermeden, "Kimliği belirsiz bazı kişiler Sancharak Bölgesi'ndeki bir kız  okuluna girdi ve sınıfları zehirledi, kızlar derse geldiklerinde zehirlendiler" dedi.

Nazari kızların hastaneye kaldırıldığını ancak durumlarının "iyi" olduğunu söyledi. Olayla ilgili olarak kimse tutuklanmadı.

Komşu İran'da kız okullarında meydana gelen zehirlenme vakalarında Kasım ayından bu yana çoğu kız 13,000 öğrencinin hastalandığı tahmin ediliyor.

Afganistan'ın yabancı destekli önceki hükümeti döneminde, kız okullarına yönelik şüpheli gaz saldırıları da dâhil olmak üzere çok sayıda zehirleme saldırısı gerçekleşmişti.

Taliban yönetimi 2021'de yönetimi devraldığından bu yana kız öğrencilerin çoğunun lise ve üniversiteye gitmesini engelleyerek uluslararası hükümetlerin ve pek çok Afganın kınamasına yol açtı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz