Adana'da 5.5 Büyüklüğünde Deprem!

Adana'nın Kozan ilçesinde bu sabah saatlerinde 5.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Adana'nın Kozan ilçesinde saat 08.44 sıralarında bir deprem meydana geldi. 5.5 büyüklüğündeki depremin ardından AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nden açıklama yapıldı.

AFAD, depremin derinliğini 11.27 km olarak açıklarken Kandilli Rasathanesi 3.7 km olarak paylaştı.

ZEYDAN KARALAR'DAN İLK AÇIKLAMA

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, "Bize şu an olumsuz bir bilgi gelmedi. Sadece Kozan'da birkaç ahırın zarar gördüğü haberi geldi. Arkadaşlarımız oraya gidiyor. Ağır hasarlı binalar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kontrolünde yıkılıyor" dedi.

Karalar, "Güçlendirme ile kurtarılabilecek binaların yıkılması bence doğru olmaz. Bu ay içinde orta hasarlı binaların sahiplerini çağırıp bilgilendireceğiz, takdir onların olacak. Ben şehirdeyim ama çok hissetmedim. O büyük depremde de eşim uyandırmıştı.
6 Şubat depreminde olduğu gibi yine AFAD ile çalışacağız" ifadelerini kullandı.

'OLUMSUZ İHBAR YOK'

AFAD Başkanı Yunus Sezer açıklamasında, 'Adana ilimiz Kozan ilçesinde saat 08.44’te meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki #deprem sonrasında, an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Ekiplerimiz teyakkuz haline geçirilmiştir.' dedi.

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar ise, depremle ilgili TRT Haber'e açıklama yaptı. Tatar, 'Deprem 5 saniye kadar sürdü. Şu ana kadar gelen olumsuz bir ihbar yok. Tarama çalışmaları sürüyor.' ifadelerini kullandı.

DEPREMİN ARDINDAN İLK YORUM

CNN Türk Deprem Danışmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, depremin ardından yaptığı açıklamada, 'Küçük sayılabilecek bir deprem değil. Özellikle deprem bölgesinde yapısal olarak hasar görmüş binalara daha ciddi hasarlar verebilir.

Göksun'a kadar gelmişti Çardak fayının uzantısı. Bir yerde deprem olduğu zaman her iki ucunda gerilimler yaşanır. Bu tür depremler zaten oluyordu. Bugünkü 5.5 büyüklüğündeki deprem sanırım Adana ve çevresinde çok rahat bir şekilde hissedilmiştir.

4.5'un 30 katı daha büyüklüğünde bir depremdir. Her yerde hissedilir yani. Bu yapıların yanından bile geçmemek gerekiyor.' dedi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz