ANALİZ: Seçimlerde Uzun Çöp Yöntemi

Yeni Günaydın Yazarı Suna Emre Güleç'in Analizi..

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Politikada  ,etkinliği liderle başabaş giden,ikinci adam vasfını çoktan aşıp,ikâmeninde ötesine geçmiş adamlar makbul değildir.

Lider zanneder ki,bu adamlar asayı liderin elinden kapacak.

Bu is bir ülkeyi en sonunda tek adam rejimine getirir..

Öyle ki;tarih bu hisle yola çıkarak evlâdını  boğduranlar bile görmüştür.

Hâlbuki akıllı bir idareci etrafında ahmakları  toplamak yerine;akıllı ,nerede hangi adımı atacağını bilen adamları toplamalı.

Bu gibi durumlar makus talihi haline gelen Türk Siyaseti ,yetmezmiş gibi  son zamanlar da mecbur kalınan siyasi ortaklıkların dayatmaları ile,meyva veren dalların budanması gafletine de kurban edilmeye başlandı.

Hâlbuki zor zamanlarda bir araya iyilik ve doğruluk için geldiğini iddia edenlerin,ortak paydalarını unutup,ayrıştıkları noktalara yoğunlaşmaları ,birlik ruhuna tamamen aykırı bir durum.

Ortak paydanın kuvveti ,ayrışmaya odaklanmışları toparlamaya asla yetmez.

Siyasi partilerin bu yollarla yörüngesinden çıkardıkları isimler genellikle etki alanı oldukça fazla olan ve bu alanı akıllıca elde etmiş kişilerdir.

Fakat bu kişilerin de ;ya tezcanlı olmak gibi,yada halay başı çekmek gibi hırsları olabilir.Bu hırsları farkeden as’lar ,büyük resmin ressamları ,yörüngesinden çıkarmak istedikleri isimlerin bu yönlerine oynarlar..

Görev verip geri almak,itibarsızlaştırmak,hiç olmayacak pozisyonlara kaydırmak gibi..
Oldukça etkin be yetkin olarak gördüğümüz,popülaritesi oldukça yüksek ve yıldızı hiç sönmeyecek gibi gördüğümüz bir çok isim bu yolla ,siyasetin hatıra kataloğunda yerlerini aldılar .Malesef içlerinde değerli isimler çokca..

Aldığı görevleri ülke menfaati  için yerine getirme hevesinde olan Yavuz Ağıralioğlu kendinide o hatıra kataloğuna kaydetmek isteyenlerin oyununu bozdu ve bu yÜzden sıkıntıya itilen liderinin de elini sağlamlaştırdı..

Beklenmedik ve akıllıca bir manevra ile…

…………
Kendi gözlemlerinden Yavuz Ağıralioğlu nu biraz anlatayım.Karakteri hakkında da bilginiz olsun..

Almanya ziyaretleri sırasında ve Türkiye ziyaretimiz sırasında ,İyi Parti Almanya ekibi ile kendisi ve ailesi ile vakit geçirme imkânımız oldu..

Yavuz Aliağıroğlu iyi bir hatip olduğu kadar iyi ve saygılı bir dinleyici.Bir masa etrafında toplanılıp sohbet ederken,ciddi ve kaydedeğer her fikri ,dinleyip yorumunu katan bir insan ..

İbadet zamanında sessizce ortadan kaybolan  ancak yemek zamanında “Acıktık arkadaşlar,hadi yemeğe.” diyen bir insan ..

“Eee bu neyin göstergesi?!” Dediğinizi duyar gibiyim .

Protokol abilerinin ibadet edenleri bunu göstere göstere yapar,tahtırevan ile gideler cumaya …Ama yerken gerile gerile kurdururlar sofraları..

Yavuz Bey Kıymetli bir insan ,kıyıma kurban edilmeyecek kadar kıymetli..

Madem hatalı bir rejimi ortadan kaldırmak için bir aradasınız ,ortak paydanıza yoğunlaşacaksınız,farklılıklarınıza değil..

Yoksa geriye tek bir sistem kalacak…

Uzun çöpü seçen Başkan olacak..

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz