AK Parti İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu Görevden Alındı!

31 Mart'taki yerel seçimde, uzun yıllardır kalesi konumundaki Şanlıurfa'yı, Yeniden Refah Partisi'ne kaptıran Ak Parti'de fatura Şanlıurfa AK Parti İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu'na kesildi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

AK Parti'de yerel seçimlerin ardından teşkilatlarda başlayan yenilenme süreci devam ediyor. Son olarak 31 Mart yerel seçimlerinde Yeniden Refah Partisi adayının seçimi kazandığı Şanlıurfa'da AK Parti İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu görevden alındı.

31 Mart'taki yerel seçimde, uzun yıllardır kalesi konumundaki Şanlıurfa'yı, Yeniden Refah Partisi'ne kaptıran Ak Parti'de fatura Şanlıurfa AK Parti İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu'na kesildi. Delioğlu, AK Parti Genel Merkezi'nin kararı sonrası görevden alındı.

DEVAM EDECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORDU
Ali İhsan Delioğlu'nun geçtiğimiz gün il yönetimi toplantısında teşkilattaki arkadaşlarına "Genel merkez benimle devam kararı aldı" dediği de gelen bilgiler arasında... İl başkanlığı görevinden alınan Delioğlu'na şu anda il yönetimindekilerin telefonla ulaşmaya çalıştığı ancak ulaşamadıkları öğrenildi.

YENİDEN REFAH'IN ADAYI SEÇİMİ KAZANMIŞTI
31 Mart'ta yapılan yerel seçimde, Yeniden Refah Partisi'nin Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Kasım Gülpınar, yüzde 38,87 ile sandıktan galip çıkmıştı. AK Parti'nin yeniden aday gösterdiği eski Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise oyların yüzde 33,64'ünü alabilmişti.

7 İLDE DEĞİŞİKLİK YAPILMIŞTI
Önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki MYK toplantısının ardından 7 ilde görev değişikliği yapılmıştı. Bu kapsamda Adıyaman İl Başkanlığı'na Faruk Bülent Kablan, Afyonkarahisar İl Başkanlığı'na Turgay Şahin getirtilmişti. Erzincan İl Başkanlığı'na Alpay Kabadayı atanırken Gaziantep İl Başkanlığı'nda koltuk Fatih Muhaddis Fedaioğlu'na devredilmişti. Kastamonu, Osmaniye ve Zonguldak'ta da il başkanları değişmişti.

ERDOĞAN SİNYALİ VERMİŞTİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mayıs-2 Haziran'da Kızılcahamam'da gerçekleştirilen 31. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, şunları söylemişti: "14-28 Mayıs ile 31 Mart seçim sonuçları arasındaki 'negatif ayrışmayı' tüm yönleriyle, asla kolaycılığa kaçmadan ele alacağız. Bugüne kadar genel merkez kurullarımızın yanı sıra, il başkanlarımızla da bir araya geldik, kanaatlerini ilk ağızdan dinleme fırsatı bulduk. Fikrine önem verdiğimiz dostlarımızın görüşlerine başvurduk. Her il ve ilçe bazında değerlendirmelerimizi tek tek yapıyoruz. Farklı kanallardan derlediğimiz bilgiler ışığında fotoğrafı netleştiriyor, yol haritamızı ve atacağımız adımları tayin ve tespit ediyoruz. Seçmenden geçer not alamayan, bizim takdirimize mazhar olamaz. Milletimizin başta değişim ve yenilenme talebi olmak üzere sandık sonuçlarıyla bize ulaştırdığı beklentilerinin tamamının farkındayız. Mesajların gereğini, vakti-saati geldiğinde, muhakkak yapacağız."

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz