AFAD Ve Meteorolojiden Sağanak Yağış Uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 6 il için sarı ve turuncu kodlu kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Orta ve Doğu Karadeniz'de beklenen sağanak yağışa karşı uyarıda bulundu. AFAD'dan yapılan açıklamada sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı tedbir çağrısında bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 6 il için sarı ve turuncu kodlu kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji'nin uyarısının ardından AFAD'dan da açıklama geldi. AFAD, "Samsun, Tokat ve Trabzon'un doğusu ile Gümüşhane'nin kuzeyinde kuvvetli; Rize il geneli ve Artvin kıyılarında yerel olarak kuvvetli, Ordu ve Giresun çevreleri ile Trabzon'un batısında çok kuvvetli ve yer yer şiddetli; Rize’nin batı ilçelerinde çok kuvvetli, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor" uyarısında bulundu.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Orta ve Doğu Karadeniz'de Beklenen Sağanak Yağışlara Dikkat! 22 Haziran Perşembe ve 23 Haziran Cuma günleri; Samsun, Tokat ve Trabzon'un doğusu ile Gümüşhane'nin kuzeyinde kuvvetli; Rize il geneli ve Artvin kıyılarında yerel olarak kuvvetli, Ordu ve Giresun çevreleri ile Trabzon'un batısında çok kuvvetli ve yer yer şiddetli; Rize’nin batı ilçelerinde çok kuvvetli, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Vatandaşlarımızın sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, heyelan, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz."

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz