ABD'den Sevindiren Açıklama!

Koronavirüs'ün daha bulaşıcı ancak daha az öldürücü olduğu açıklandı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

2 yılı aşkın süredir koronavirüsü ile mücadele eden dünya yeni aşı için geri sayıma geçmiş durumda... Salgın konusunda ABD'nin en yetkili ismi olarak gösterilen Beyaz Saray baş tıbbi danışmanı Dr. Anthony Fauci'den konu ile ilgili beklenen açıklama geldi.

2019'un son aylarında hayatımıza giren Koronavirüs (Kovid-19) Dünya genelinde milyonlarca hayata mal oldu. Pek çok alışkanlığımızı geride bırakmamıza neden olan virüs tabiri caizse kabuk değiştirmeye devam ediyor.

Daha bulaşıcı ancak daha az öldürücü Omicron varyantından sonra pek çok ülke gevşeme kararı alırken virüs bir kez daha BA.4 ve BA.5 alt varyantları ile kendisini hatırlattı. Zira pandeminin başlamasından yaklaşık iki buçuk yıl sonra, şimdiye kadarki en bulaşıcı varyant ile karşı karşıyayız.

BioNTech ve Pfizer, Omicron'un BA.4 ve BA.5 varyantlarına uyarlanan Covid-19 aşısı için geri sayım sürerken ABD'den flaş bir aşı açıklaması geldi.

Salgın konusunda ABD'nin en yetkili ismi olarak gösterilen Beyaz Saray baş tıbbi danışmanı Dr. Anthony Fauci'den konu ile ilgili beklenen açıklama geldi.

CBS News'ta yer alan habere göre, Fauci, Kovid-19 aşısının grip aşısı gibi her yıl güncellenen bir aşı olma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.

Fauci açıklamasında şu ifadelere yer verdi; ''Muhtemelen, nüfusun çoğu için şu anda dolaşımda olan suşlarla eşleşen yıllık güncellenmiş Kovid-19 aşılarıyla, yıllık grip aşısınınkine benzer bir aşı kadansına sahip bir yola doğru ilerliyoruz.''

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz