ABD'de Seçim Günü Anketi!

Yahudi seçmenlerin yüzde 74'ü Trump'ı tehdit olarak görüyor

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Yahudi seçmenler, ara seçimlerde ezici bir çoğunlukla Demokratları destekledi

Liberal çıkar grubu J-Street tarafından yapılan ankete göre Amerikalı Yahudi seçmenler salı günkü ara seçimlerde ezici bir çoğunlukla Demokratları destekledi ve eski ABD Başkanı Donald Trump'la onun Amerikayı Yeniden Harika Yap (Maga) hareketini bir tehdit olarak görüyor.

J-Street'in 2010'dan bu yana gerçekleştirdiği Seçim Günü anketi, ABD'de Yahudi düşmanlığı olaylarının arttığı ve Amerikan İsrail Kamu İşleri Komitesi (AIPAC) gibi İsrail yanlısı kuruluşların ara seçimlerde yeni ve büyük bir rol oynadığı bir döneme denk geldi.

J-Street'in anketine göre Amerikalı Yahudilerin yüzde 74'ü Demokrat bir Kongre üyesine oy verirken, yüzde 55'i salı günkü oylamada kendileri için en önemli iki konudan birinin "demokrasinin durumu" olduğunu belirtti.

Amerikan demokrasisinin durumu, hem Trump hem de onun bazıları salı günü oy pusulasında yer alan, seçimi inkar eden siyasi müttefikleri tarafından defalarca sorgulandı. J-Street anketine katılanların yüzde 74'ü Trump ve Maga hareketini Amerika'daki Yahudiler için bir tehdit olarak görürken, yüzde 72'si AIPAC'in son başkanlık seçimlerinin sonuçlarının onaylanmasına karşı oy kullanan adayları desteklemesini ve finansal yardımda bulunmasını onaylamadığını belirtti.

Seçmenlerin yüzde 76'sı Trump ve Cumhuriyetçi Parti içindeki müttefiklerinin ABD'de yükselen Yahudi düşmanlığı ve beyaz üstünlüğünden doğrudan sorumlu olduklarına inandıklarını belirtti. Daha geçen ay Trump, bir sosyal medya paylaşımında Amerikalı Yahudileri, İsrail'e verdiği desteği yeterince takdir etmedikleri için eleştirmişti.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz