ABD'de İç Hat Uçuşları Durdu!

Federal Havacılık İdaresi'nin (FAA) bilgisayar sistemlerindeki arıza nedeniyle ABD çapında uçuşlar durdu.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

ABD'de Federal Havacılık İdaresi'nin (FAA) NOTAM sistemindeki arıza nedeniyle ülke içinde, ülkeden dışarıya veya ülkeye girişte yüzlerce uçuş ertelendi. Bazı uçaklar havada beklemede kaldı.

Havayollarına ABD'nin Doğu Yakası saatiyle sabah 09.00'a kadar tüm iç hat uçuşlarını durdurma emri verildi.

Federal Havacılık İdaresi'nin (FAA) bilgisayar sistemlerindeki arıza nedeniyle ABD çapında uçuşlar durdu.

Pilotları ve diğer uçuş personelini tehlikeler veya havalimanı tesis hizmetlerindeki ve ilgili prosedürlerdeki herhangi bir değişiklik hakkında uyaran sistemin güncellenmiş bilgileri işlemediğini belirten FAA, arızayı gidermeye çalıştığını duyurdu.

"Ulusal Hava Sahası Sistemi içindeki operasyonlar etkileniyor" diyen FAA, sistemi yeniden devreye sokma çabalarıyla ilgili "Hava Görevlerine Bildirim (NOTAM) Sistemini eski haline getirmek için çalışıyoruz. Son doğrulama kontrollerini yapıyoruz ve sistemi şimdi yeniden yüklüyoruz" açıklamasını yaptı.

Arızanın üstünden iki saatten uzun süre geçerken, FAA'dan yeni bir açıklama geldi. NOTAM sistemini tamamen geri yükleme çalışmalarının devam ettiğini belirten FAA, uçuş ve güvenlik bilgilerinin bütünlüğünü doğrulamayabilmek için havayollarına ABD'nin Doğu Yakası saatiyle sabah 09.00'a kadar tüm iç hat uçuşlarını durdurma emrini verdiğini duyurdu.

FlightAware sitesine göre ABD'nin Doğu Yakası saatiyle sabah 07.30 itibarıyla ülke içinde, ülkeden dışarıya veya ülkeye girişte 1200'den fazla uçuş ertelenmiş, ilaveten 100 uçuş iptal edilmiş durumdaydı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz