A Milli Takım’a EURO 2024 Müjdesi!

Macaristan’ın son dakika galibiyeti rahatlattı. Son 16 Turu için hesaplar yapıldı. İşte muhtemel rakiplerimiz...

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Avrupa Futbol Şampiyonası’nda (EURO 2024) mücadele eden A Milli Takım’ın gruptan çıkması yolunda A Grubu’nda önemli maçlar oynandı. Macaristan’ın son dakika golüyle İskoçya’yı devirmesi Milleri son 16 turuna bir adım daha yaklaştırdı. Çekya maçından alınacak skora göre turnuvadaki geleceğimiz netleşecek. Gruptan çıkarsak muhtemel rakiplerimiz de belli oldu.

Almanya’da düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası’nda (EURO 2024) heyecan dolu maçlar oynanmaya devam ediyor. A Grubu’nda İsviçre ile Almanya 1-1 berabere kaldı. Almanya, 7 puanla gruptan birinci, İsviçre ise topladığı 5 puanla ikinci olarak gruptan çıktı.

MACARİSTAN SON DAKİKA GOLÜYLE KAZANDI

Grupta üçüncülük mücadelesi veren İskoçya ve Macaristan grubun diğer maçında karşı karşıya geldi. 90+10. dakikada Macaristan golü buldu. Sağ kanattan gelişen hızlı hücumda Sallai topu penaltı noktasına doğru çevirdi. Csoboth'un gelişine yaptığı vuruşta top ağlarla buluştu: 0-1. Macaristan, karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldı.

Bu sonuçla grupta Macaristan üç puanla üçüncü, İskoçya ise bir puanla dördüncü oldu. Bu maçın skoru Türkiye’nin de turnuvadaki geleceğine doğrudan etki etti.

TÜRKİYE’NİN GRUPTAN NASIL ÇIKAR?

A Milli Takım, grubun son maçında Çekya’yı yenerse veya rakibiyle berabere kalırsa gruptan çıkacak ve yoluna son 16 turundan devam edecek. Eğer Çekya’ya yenilirsek Portekiz de Gürcistan’a kaybetmezse en iyi üçüncülük olmak için hesap yapılacak.

EURO 2024’te en iyi 4 üçüncü gruptan çıkacağı için Milli Takım’ın bu takımlar arasında yer alma durumu bulunuyor. A Milli Takım, en iyi 4 üçüncü arasında yer alması için en az 2 gruptaki üçüncülere puan ve averaj olarak üstünlük sağlaması gerekiyor.

MACARLARI GERİDE BIRAKTIK

Son karşılaşmalar öncesi 1 puanı bulunan İskoçya, Macaristan'ı yenemedi ve Milli Takım'ı geçemedi. Macaristan puanını 3’e yükseltse de -3 averajla en iyi üçüncüler hesabında Milli Takım’ın gerisinde kaldı. -1 averajı bulunan A Milli Takım, Çekya’ya 2 farklı yenilse bile en iyi üçüncülük mücadelesinde Macaristan’ın önünde yer alacak.

ATILAN GOLDE ÖNDEYİZ

Çekya karşısında alınacak 2 farklı yenilgide Türkiye ile Macaristan'ın averajları eşit olsa da A Milli Takım şu ana kadar turnuvada 3 gol attı, Macaristan ise 2 golde kaldı. Puan ve averaj eşitliğinde dikkate alınan gol sayısında da Milliler, eksik maçına karşın rakibini geride bıraktı.

B GRUBU’NDAKİ MAÇLAR KRİTİK

Bugün B Grubu'nda oynanacak maçlarda Hırvatistan'ın İtalya'yı, Arnavutluk'un da İspanya'yı mağlup edemezse A Milli Takım, Çekya maçına iki gün kala en iyi üçüncüler yarışında iki rakibini geçecek ve son 16 turuna kalma yolunda önemli bir avantajın sahibi olacak.

İlk iki maçta alınacak sonuçlar, Milli Takım grubun üçüncü maçında Çekya karşısında alacağı skora göre muhtemel rakiplerimiz belli olacak.

TÜRKİYE’NİN MUHTEMEL RAKİPLERİ

A Milli Takımımız, grubunu ikinci tamamlaması halinde D Grubu'nun lideriyle karşılaşacak. Son hafta maçlarına göre rakip Fransa, Hollanda ve Avusturya'dan biri olacak.

Grubu üçüncü bitirip en iyi üçüncüler arasına girmemiz halinde ise İspanya, İtalya, İngiltere, Avusturya, Slovenya ya da Danimarka olacak.


 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz