8 Milyarıncı Bebek Filipinli!

BM, dünya nüfusunun 8 milyarı geçtiğine yönelik açıklamasının ardından, 8 milyarıncı bebeğin Filipinler'den olduğu açıkland

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Birleşmiş Milletler'in (BM) dünya nüfusunun 8 milyarı geçtiğine yönelik açıklamasının ardından, 8 milyarıncı bebeğin Filipinler'den olduğu açıklandı.

İngiltere basınında yer alan haberlere göre Vinice Mabansag isimli bebek, BM'nin 'Dünya nüfusu 8 milyarı geçti' açıklamasından hemen sonra dünyaya geldi.

Filipinler'de hayata merhaba diyen Vinice bebek, BM tarafından resmi olarak ilan edilmese de sembolik olarak 8 milyarıncı bebek olarak kutlandı.

1987 yılından bu yana 5 milyarıncı, 6 milyarıncı ve 7 milyarıncı bebekleri açıklayan BM bu kez herhangi bir bebeği 8 milyarıncı bebek olarak ilan etmedi.

Manila'daki Dr. Jose Fabella Memorial Hastanesi'nde yerel saatle gece 1:29'da dünyaya gelen Vinice bebek, Filipinler Nüfus ve Kalkınma Komisyonu tarafından sembolik olarak bu unvana layık görüldü.

8 milyarıncı bebek, 1950'de 2.5 milyar olan dünya nüfusunun hızla artarak 8 milyara ulaşmasının ve 11 yılda 1 milyar kişi daha kalabalıklaşmamızın sembolü oldu.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz