7 Üzeri Deprem Beklenen İller Açıklandı!

Başta İstanbul olmak üzere pek çok ilimiz için tehlike kapıda. İşte 7 üzeri deprem beklenen illerimiz...

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Türkiye beşik gibi sallanmaya devam ederken, uzmanlardan açıklamalar tek tek geliyor. 7 üzeri deprem beklenen iller açıklandı. 24 şehrimiz için tehlike çanları çalmaya başladı.

Kahramanmaraş'taki 2 büyük depremin ardından binlerce canımızı yitirdik. O günden beri Türkiye beşik gibi sallanıyor. Başta İstanbul olmak üzere pek çok ilimiz için tehlike kapıda. İşte 7 üzeri deprem beklenen illerimiz...

Jeoloji Mühendisleri Odası fay hattının tehdit ettiği 24 ili incelemeye aldı. 

Jeoloji Mühendisleri Odası'nın yaptığı çalışmaya göre, Hatay, Konya, Bingöl, Kahramanmaraş, Osmaniye, Manisa, Burdur, Balıkesir, Aydın, Erzurum, Tokat, Kocaeli, Kayseri, Muğla, Denizli, Eskişehir, Erzincan ve Hakkari gibi şehirler inceleme altında. 

Bununla birlikte Kütahya, Aksaray ve Sakarya'da da fay hattı üzerine kurulu kentlerin raporları tamamlanarak Bursa, İzmir ve Bolu için de deprem riski araştırmaları başladı.

Yapılan araştırmaya göre deprem riski en yüksek olan bölgelerin başında Marmara geliyor. Risk altındaki en büyük iller ise İstanbul ve İzmir. 

Özellikle de İstanbul'da deprem teyakkuzu ilan edilirken yine Adıyaman, Balıkesir, Manisa, Aydın, Denizli ve Tekirdağ'da deprem riski yüksek olan iller arasında yer alıyor.


 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz