4 Gün Sokağa Çıkmayın!

Hava sıcaklığı artacak, önümüzdeki 4 güne dikkat.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Hava sıcaklığı artacak. İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen önümüzdeki 4 güne dikkat çekti.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Meteoroloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, 5 günlük hava durumu raporuna göre yorumladı. Orhan Şen, Avrupa'daki sıcak hava dalgası uzun sürdüğünü ifade etti. Şen, "5 gün değil 10-15 gün. Tabi o zaman söyledik. Bu Türkiye'yi kıyısından köşesinden etkileyecek. Tam etkilemeyecek. Öyle oluyor. İstanbul'da bugün önümüzdeki 3-4 gün sıcaklığın en sıcak günü. Bugün 33 derece civarında olacak. Önümüzdeki günlerde de 33-32 derecelerde gidecek. Ta ki çarşamba gününe kadar" dedi.

4 GÜNE DİKKAT ÇEKTİ

Prof. Dr. Orhan Şen, "Önümüzdeki günlerde yarından itibaren Güney Ege ve Akdeniz'de nem düşmeye başlıyor. Yüzde 10'ların da altına düşecek. Bu bir tehlike. Orman yangınları için 40 derece sıcaklık yüzde 10. Çok önemli. Çok kritik değerler bunlar. Buna bir de rüzgar etkilenirse 'Aman dikkat edelim' diyorum. Önümüzdeki 4 gün dikkat etmeliyiz. Zaten o bölgede 31 Ağustos'a kadar ormanlara girişler yasaklandı. Ama ormanın yanından geçerken de dikkat edelim. Şişeler atmayalım, sigara içiyorsanız arabanın içinde söndürelim. En ufak bir kıvılcım bunu tetikleyebilir" ifadesini kullandı.

HANGİ İLLERDE SICAK HAVA DALGASI VAR?

"Antalya'da en sıcak günlerinin ortalaması 35 dereceyken 40 dereceye varıyor. Bu da yaklaşık 5 günün üzerinde sürecek. İzmir ve Muğla öyle. Dolayısıyla Güney'de Güney Ege'de ve Akdeniz'de sıcak hava dalgası var ve devam ediyor" diyen Orhan Şen, Edirne, Ege'de, İzmir, Muğla, Antalya'da sıcak hava dalgasının olduğunun altını çizdi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz