38 Yıl Sonra Gelen Adalet!

1984'te 8 yaşındaki Vicki Lynne Hoskinson'ı öldüren Frank Atwood, idam edildi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

ABD'nin Arizona eyaletinde Frank Atwood (66) 1984 yılında 8 yaşındaki Vicki Lynne Hoskinson adındaki küçük kızı öldürdüğü için zehirli iğne ile Türkiye saatiyle gece yarısı 00.10'da idam edildi.

Atwood'un karısı ve öldürdüğü kızın annesi idamı dakika dakika izlerken, Atwood'un son sözleri ise şaşkınlık yarattı. Arizonalı mahkum Frank Atwood için 38 yıl sürecek ve idamla noktalanacak olaylar zinciri, 1984 yılında 8 yaşındaki Vicki Lynne Hoskinson adında küçük kıza cinsel istismarda bulunması ve öldürmesiyle başladı.

Tarihler 17 Eylül 1984'ü gösterdiğinde Vicki okuldan eve yeni dönmüştü ve annesi Vicki'nin teyzesine bir doğum günü kartı göndermesini istedi.

Vicki yakınlarındaki bir postaneye bisikletiyle gitmek için yola çıktı. Evden ayrıldıktan yaklaşık 30 dakika sonra dönmesi gerekiyordu ancak dönmedi. Vicki'nin ailesi endişelenmeye başladı.

Kısa bir süre sonra bisikleti Pocito Meydanı'nın ortasında yatarken bulundu ancak Vicki görünürde yoktu. Şerif Departmanı ve Federal Soruşturma Bürosu da dahil olmak üzere birkaç kolluk kuvveti ve yaklaşık 100 gönüllü, Vicki'yi kapı kapı aradı.

Tüm aramalara rağmen Vicki bulunamadı ve onu en son görenlerle görüşmeler yapıldı. Vicki'nin okulunda beden eğitimi öğretmeni Sam Hall, Vicki'nin kaybolduğu gün okulun yakınındaki bir sokakta koyu renkli bir araba gördüğünü bildirdi.

Diğer birkaç tanık da arabayı gördüğünü söyledi. Sam Hall arabadan şüphelendiği için plakasını not etti çünkü içerideki adamın 'kötü' niyetli olduğunu hissettiğini ifade etti.

PROTESTOLAR DÜZENLENDİ

Yetkililer 20 Eylül 1984'te arabayı Kerrville, Teksas'ta buldular çünkü Frank Atwood olayın ardından Teksas'a kaçmıştı. Aracın boyasından bazı parçalar küçük Vicki'nin bisikletinin üzerinde olunca olay daha da netleşti.

Aracın peşine düşen yetkililer kısa bir süre sonra sürücüsü Frank Atwood'u yakaladı ve Atwood adam kaçırmaktan tutuklanarak Tucson'a geri getirildi.

Tutuklandığı sırada 28 yaşındaydı. Atwood'un tutuklanmasından günler sonra, yaklaşık 2 bin 500 kişi, Atwood gibi hükümlü çocuk tacizcilerinin şartlı tahliye edilmesine izin veren yasaları protesto etmek için yürüyüşler düzenledi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz