2100 Yılında O Ülke Aramızda Olmayacak!..

Haberleri duyan bölge sakinleri perişan oldu.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Dünya genelinde görülmeye başlanan iklim değişikliğinin etkisi sert bir şekilde hissedilmeye başlandı. Uzmanlar yaptıkları yeni araştırmalarda iklim değişikliği nedeniyle 2100 yılında Bangladeş'in kıyı bölgelerinin yüzde 20’sinin denizlerin altında kalacağı açıklandı. Haberleri duyan bölge sakinleri perişan oldu.

Tüm ülkelerde görülmeye başlanan iklim değişikliği bazı ülkelerde sert etkiler göstermeye başladı. Uzmanların yaptığı yeni araştırmalar korkutan gerçekleri ortaya çıkardı. 

Söz konusu iklim değişikliğinden etkilenen ülkeler arasına Bangladeş’te girdi. Bakanlar mecliste herkesi üzen gerçekleri tek tek açıklarken durum vatandaşlara da bildirildi. 

2100 YILINDA SULAR ALTINDA KALACAK  

Çevre Bakanı Md Shahab  yaptığı açıklamada  iklim değişikliği nedeniyle 2100 yılında Bangladeş'in kıyı bölgelerinin yüzde 20’sinin denizlerin altında kalacağını duyurdu. 

HERKES PERİŞAN OLDU 

Kamuoyuna da paylaşıldıktan sonra duyan bölge sakinleri adeta perişan oldu. Herkes çözüm yolları aramaya başladı.   Çevre Bakanlığı’nın açıklamasında "Deniz Seviyesi Yükselişinin Öngörüsü ve Sektörel Etkilerinin (Tarım, Su ve Altyapı) Değerlendirmeleri" başlıklı bir araştırma projesinin yürütüldüğünü söyledi. 

Shahab Uddin, küresel düzeyde iklim değişikliğini durdurmak için hızlı ve kapsamlı bir önlem alınmazsa, önümüzdeki yirmi yıldaki sıcaklık artışının sanayi öncesi seviyelerin 1,5°C üzerine çıkacağını ve bunun 2100 yılına kadar 3,0°C'den fazla artabileceğini söyledi. 

BUZULLAR ERİDİ 

 Küresel sıcaklıktaki sürekli artış nedeniyle kutup bölgelerindeki buz erime hızının da kat kat arttığı da ifade edildi.  2021'de 'The Cryosphere' dergisinde yayınlanan bir araştırma raporuna göre, 1990'lardan bu yana dünyanın toplam deniz buzu, buzdağları ve buzullarının yaklaşık 28 trilyon mt'u eridi. 

Rapor ayrıca, buz erime hızının artık otuz yıl öncesine göre yüzde 57 daha hızlı olduğunu söylüyor. Bakan, Nasa Küresel İklim Değişikliği'nin yakın tarihli bir araştırma raporuna göre, Antarktika'nın buzunun yılda ortalama 150 milyar ton ve Grönland'ın buzunun yılda ortalama 270 milyar ton oranında eridiğini söyledi. 

SAVUNMASIZ ÜLKELER ARASINDA YER ALDI 

Shahab Uddin, Germanwatch tarafından yayınlanan Küresel İklim Riski Endeksi 202'ye göre, Bangladeş'in iklim değişikliğine karşı en savunmasız 7. ülke olduğunu, ancak Bangladeş'in sera gazı emisyonlarındaki rolü ihmal edilebilir düzeyde olduğunu söyledi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz