2023 Model Renault Toros Türkiye Fiyatı Netleşti!

Fransız otomobil devinin 2023 bitmeden satışa sunmayı planladığı 2023 model Renault Toros için Türkiye fiyatı netleşiyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Türkiye’de bir döneme damgasını vuran Renault Toros ya da global ismiyle Renault 12 tekrardan yollara geri dönüyor. Fransız otomobil devi Toros efsanesini tekrardan yollara çıkarmaya hazırlanıyor.

Bilindiği üzere Renault, yeni elektrikli modellerine eski ikonikleşmiş modellerinin ismini vererek satışa sunuyor. Renault 5 ve Renault 2 de bu modellerden biriydi. Şimdi ise sıra Renault 12’de diyebiliriz. Peki yeni Toros ne gibi özellikler sunacak?

Fransa kaynaklı bilgilere göre otomobilde 107 beygirlik bir elektrik motoru yer alacak. Bu sayede yeni Renault Toros 0’dan 100’e 11.2 saniyede çıkabilecek. Otomobilin en etkileyici yanı ise fiyatı ve menzili olacak.

Şu anda elektrikli otomobiller ortalama olarak 400 km menzil sunuyor. Bu bağlamda Toros’un da en düşük versiyonun 55kWh’lık pil yer alacak ve 390 km menzil sunacak. Üst versiyonlarda ise bu menzil 600 km’ye kadar çıkacak.

Elbette elektrikli otomobillerdeki menzil olayı birden fazla etkene bağlı. Bu açıdan baktığımızda fabrika verilerindeki menzile ulaşmak çoğu zaman mümkün olmayabiliyor. Öyle ki bazı şartlarda yazan menzilin yarısı kadar yol alabiliyorsunuz. Bu da elektrikli otomobillerin en büyük zaafı diyebiliriz. Peki yeni Toros kaç TL’den satılacak?

Renault yeni Toros’u bütçe dostu bir yapıda satışa çıkarmaya hazırlanıyor. Elbette Türkiye’de bütçe dostu şeklinde nitelendirilen otomobillerin bile aşırı pahalı olduğunu unutmamamız gerekiyor.

Otomobilin Avrupa fiyatını göz önüne alıp, TL’ye çevirdiğimizde ve gerekli vergileri üzerine eklediğimizde karşımıza 750 bin TL gibi bir fiyat çıkıyor. Bu da mevcut şartlarda Toros’un en ucuz elektrikli otomobil olacağını gösteriyor. Dürüst olmak gerekirse Toros bu fiyata ciddi anlamda yok satabilir.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz