200 Bin Asker Hayatını Kaybetti!

Milley, Rusya-Ukrayna savaşında 200 bin civarı askerin hayatını kaybettiğini ya da yaralandığını savundu.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley, Rusya - Ukrayna savaşında 200 bin civarı askerin hayatını kaybettiğini ya da yaralandığını savundu.

Milley, çarşamba günkü açıklamasında çatışmalar sonucunda yaklaşık 100 bin Rus askerin öldüğünü veya yaralandığını belirtirken, aynı rakamların Ukraynalı askerler için de geçerli olduğunu öne sürdü.

Birleşik Krallık'ın kamu yayımcısı BBC'nin haberinde, söz konusu rakamların savaşta şimdiye dek Batılı kaynakların açıkladığı en yüksek rakamlar olduğu belirtildi.

Bunun yanı sıra Milley, çatışmalarda 40 bine yakın sivilin de hayatını kaybettiğini ileri sürdü.

Fransız haber ajansı AFP, söz konusu rakamların bağımsız olarak henüz doğrulanmadığını aktardı.

Milley, iki ülke arasında yapılacak görüşmelerle savaşın diyalog aracılığıyla sonlandırılmasının mümkün olduğunu da savundu.

Genelkurmay başkanı, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Her iki tarafın da kelimenin tam anlamıyla zafer kazanılmasının askeri yollarla muhtemelen mümkün olmadığına, dolayısıyla başka yöntemlere başvurulması gerektiğine dair karşılıklı uzlaşmaya varması lazım.

Milley'nin açıklaması, Rusya'nın Herson'dan çekildiğini duyurmasının ardından geldi.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, dün Kremlin güçlerinin Herson'un yakınındaki Dinyeper Nehri'nin batı kıyısından çekileceğini açıklamıştı.

Kiev ise Moskova'nın açıklamasına temkinli yaklaşmıştı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, "Düşman bize hediye vermez, jest yapmaz" diyerek, geri çeklime açıklamalarına karşı teyakkuzda olunması gerektiğini savunmuştu.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz