15 Firma Şarj Ağı Lisansını Aldı!

Togg’un şarj ağı şirketi Trugo’nun da olduğu 15 firma lisans aldı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Nisan ayında başlayan şarj ağı talep toplama ve lisans dağıtım süreci tüm hızıyla devam ediyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na (EPDK) yapılan başvurular sonucunda aralarında Togg’un şarj ağı şirketi Trugo’nun da olduğu 15 firma lisans aldı.

4 Temmuz 2022 itibarıyla Türkiye’de Şarj Ağı kurma ve işletme lisansı alan firmalar şu şekilde:

Armatec, EnYakıt, FCTR – FullCharger, RHG Enertürk, Kalyon EV Charging, Trugo, ZES, Eşarj, Tora Şarj, Şarjon, Şarjet, CV Enerji, Sharz.Net, WAT ve Astor Enerji. Türkiye genelinde yaklaşık olarak 3 bin 500 şarj ünitesi bulunuyor. Yapılan projeksiyona göre şarj soketi sayılarının 2023 yılı itibarıyla 12 bin 500, 2025 itibarıyla 30 bin, 2030 itibarıyla ise 160 bin olması bekleniyor. Bu arada, Togg tarafından paylaşılan bilgilere göre, Trugo ismiyle kurulacak olan şarj istasyonlarında 180 kWs üzeri kapasiteye sahip cihazlarla dolum yapılabilecek ve destek veren araçlar 25 dakikada yüzde 80’lik batarya doluluğuna ulaşabilecek. 81 ilde 600’den fazla lokasyonu içerisine alan duyuru planına göre, Trafik yoğunluğuna bağlı olarak 25 ve 50 kilometre aralıklarla şarj noktalarının konumlandırılması hedefleniyor.

Togg CEO’su M. Gürcan Karakaş, “Önümüzdeki yıl ortasına kadar 81 ilimizde 600’ün üzerinde noktada, toplam 2 bin soketi olan 1000 adet hızlı şarj cihazının kurulumunu yapacağız. Bu öncü pozisyonumuzu önümüzdeki yıllarda yapacağımız yatırımlarla da sürdürmeye kararlıyız. Hedefimize giden yolda geri sayım başladı. Homologasyon sürecinin tamamlanmasının ardından 2023 yılının ilk çeyreğinde ilk akıllı cihazımız C-SUV pazara çıkacak” bilgisini verdi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz