14 Yaşında Hayatı Kabus!

Sadie Tessmer'in, "su alerjisi" nedeniyle hayatı kabusa döndü.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

ABD'de yaşayan 14 yaşındaki Sadie Tessmer'in cildi suyla teması halinde kırmızıya dönüyor ve deri üzerinde kabarcıklar oluşuyor. Doktorları bile şaşkına çeviren alerji yüzünden 14 yaşındaki kız, suyu pipetle içiyor, terleyemiyor ve ağlayamıyor.

Sadie Tessmer, ilginç alerjisi yüzünden ne ağlayabiliyor ne de terleyebiliyor. Tessmer'ın vücudu, suya bağlı ürtiker denilen alerjik bir reaksiyon nedeniyle kızarıyor ve kabarıyor.

Sadie Tessmer'da geçen yıl suya bağlı ürtiker denilen alerjik bir reaksiyon yaşamaya başladı. Sadie’nin cildi suyla herhangi bir temasta dahi kırmızıya dönüyor ve deri üzerinde kızarıklık yaratan ağrılı kabarcıklar oluşuyor.

Daily Mail’in haberine göre, yüzmeyi, kürek çekmeyi ve futbol antrenmanı sırasında terlemeyi sevdiğini belirten genç kız, alerjisi nedeniyle bu aktivitelerine son verdi. Sadie şimdi ağrılı kırmızı döküntüleri sebebiyle gözyaşı dökmemek için ağlayamadığını bile söylüyor.

HAYATI KABUSA DÖNDÜ

Mayıs ayında konulan teşhisten bu yana genç kız, futbolu bıraktı ve hatta beden eğitimi derslerinde ısrar eden okulunu bile bıraktı çünkü egzersiz terletiyor ve semptomlarını tetikliyor. Bu yaz, sıcak ve nemli havanın onu terletmesi ihtimaline karşı evde kalıp açık havadan ve plajdan kaçınmak zorunda kaldı.

Sadie hala su içebiliyor, ancak bunu pipetle yapması gerekiyor çünkü eğer su dudaklarına dokunursa derisinde kızarıklıklar oluşuyor.

Şimdi suya dokunduğunda nasıl hissettiğini anlatan Sadie, “Bazen, birisi vücuduma benzin döküyor, beni ateşe veriyor ve cildim kaşınıyor. Vücudum ellerimi yıkarken, duş alırken, ağlarken ya da terlerken her zaman tepki veriyor” diyor.

Sadie’nin daha önce su ile ilgili bir sorunu yoktu ve yüzmekten, futbol oynamaktan veya 2019 sonuna kadar plaja gitmekten başka bir şey sevmedi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz