1 Milyon Abone Kaybetti!

Netflix, 1 milyon abone kaybettiğini duyurdu.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Dünyaca ünlü dijital platform Netflix, Nisan ve Temmuz ayları arasında neredeyse 1 milyon abone kaybettiğini açıkladı.

KAYIP DAHA BÜYÜK OLABİLİRDİ

Yeni çıkan dijital platformlarla kıyasıya bir mücadeleye giren Netflix, aslında daha büyük bir kayıp beklediklerini paylaştı.

STRANGER THINGS KURTARICI OLDU

Şirketin CEO'su Reed Hastings, abone kaybının daha da yükselmesine engel olan şeyin Netflix orijinal yapımı Stranger Things olduğunu belirtti. Tüm dünyada büyük bir fenomen haline gelen dizi, platformun abone sayısında ve izlenmelerinde büyük bir itici güç oldu.

YENİ PLATFORMLARIN VARLIĞI

Ampere Analysis direktörü Guy Bisson, bu durumla ilgili “Eğer liderseniz gidilecek tek bir yön vardır” diyerek diğer platformların artan varlığının Netflix’in kaybıyla doğru orantılı olduğunu belirtti.

EN BÜYÜK KAYIP AMERİKA'DAN

Yaklaşık 1 milyona ulaşan abone kaybı, platformun şu zaman kadar karşılaştığı en büyük kayıp. Sırasıyla Amerika, Kanada ve Avrupa en çok abone kaybının yaşandığı yerler oldu.

YENİ PLATFORMLARIN VARLIĞI

2020 yılında pandemi başladığında Squid Game ve The Crown gibi yapımlar platformun yükselen başarısını devam ettirmeye yetmişti. Ancak pandeminin sona ermesi, halihazırdaki abonelerin platforma olan sadakatini yeniden sorgulamasına sebep oldu.

EN BÜYÜK RAKİPLERİ

Platformun en büyük rakipleri arasında Apple TV, HBO Max, Amazon Prime ve  Disney+ yer alıyor.

HALA LİDER KONUMDA

Netflix’in 2022 Haziran ayının sonuna kadar yaklaşık 220 milyon abonesi vardı. Platform hala sektörün lideri olsa da artan rekabetin bu kaybın devam edeceği ihtimalini artırıyor.

1 MİLYAR İZLENMEYE ULAŞTI

Millie Bobbie Brown, Winona Ryder ve David Harbour’ın başrollerinde yer aldığı Stanger Things'in 4. sezonu 1 milyar saat izlenme rakamına ulaşmıştı.

EN POPÜLER YAPIM OLDU

27 Mayıs’ta sezonun ilk kısmını yayınlayan Netflix, kalan iki bölümü 1 Temmuz’da izleyiciyle buluşturdu. Toplam 4 saat süren iki bölüm, 4. sezonun toplam izlenme süresini 1 milyar 15 milyon saate ulaştırdı.

Dizinin 4. sezonu, dijital platformda İngilizce dilinde yayınlanan en popüler yapım oldu.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz