'İmran Han' Yayın Yasağı Kaldırıldı!

İmran Han’ın konuşmalarının televizyonlarda yayınlanmasına getirdiği yasak kaldırıldı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Pakistan Elektronik Medya Düzenleme Otoritesi’nin, eski Başbakan İmran Han’ın konuşmalarının televizyonlarda yayınlanmasına getirdiği yasak, hükümet tarafından kaldırıldı.

Pakistan Elektronik Medya Düzenleme Otoritesi’nin (PEMRA), ‘devlet kurumlarına suikast planlaması gibi asılsız iddialarla iftirada bulunduğu’ gerekçesiyle eski Başbakan İmran Han’ın konuşmalarının televizyonlarda yayınlanmasına getirdiği yasak, hükümet tarafından kaldırıldı. Pakistan Bilgi ve Yayıncılık Bakanı Meryem Aurangzeb, başkent İslamabad’da yaptığı açıklamada, Han’a yönelik yayın yasağı kararının, Başbakan Şahbaz Şerif’in talimatı doğrultusunda kaldırıldığını duyurdu.

PEMRA'dan dün yapılan açıklamada, Han’ın konuşmalarının ve basın toplantılarının, tüm uydu kanallarından yayımlanmasının yasaklandığı belirtilmişti. Açıklamada, Han’ın konuşmalarında ‘devlet kurumlarına suikast planlaması gibi asılsız iddialarla iftirada bulunduğu’ kaydedilerek, bu içeriklerin yayımlanmasının kamu düzenini bozabileceği, halk arasında nefret oluşturabileceği bildirilmişti.

PEMRA, 21 Ağustos'ta da Han’ın ‘devlet kurumlarını ve yetkililerini tehdit ettiği’ gerekçesiyle konuşmalarının televizyonlardan canlı yayımlanmasını yasaklamıştı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz