'Gösterişi Bırakın, Öze Bakın!'

Yeni Günaydın Yazarı Yeşim Salkım Yazdı!

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

100. yılımız kutlu olsun.  Beni bilenler bilir ben Ege kızıyım.  Annem, babam sülalem orada doğmuş yaşamış.

Ben orada ve Ankara’da büyümüş bir insanım. Yani taşını toprağını karış karış bilirim .

Yüzmeyi Güllük’te öğrendim. Daha ormanlar yanmamış betonlar yükselmemiş ve  yollar yapılmadan bir küçük balıkçı kasabasıyken.

Milas baba toprağı  tüm ailem orada. Bodrum’da yol bile yok bir Sami motel vardı herkes oraya giderdi.

Çeşme, İstanbul sonrası ilk sahne. Daha pop müzik yani 90’ların başı yıkıyoruz çeşmeyi.

Bilenler iyi bilirler beni. Bir evin avlusunda kısa saçlı kot pantolonlu üzerinde bir tişört yaklaşık 3 saat haftada 5 gün şarkı söyleyen kızım ben.

Yani kimse bana anlatmasın fil hafızası var bende. İzmir benim çocukluğum, gençliğim, anılarım, aşklarım, hüzünlerim…

Hele fuar denince; Neyse bunları kitaba bırakalım orada çok uzun uzun anlatıyorum zaten o yılları. Gelelim bu seneki  kutlamalara şimdi bana kızan olabilir ama bu benim fikrim.

100. Yıl kutlandı ama en çok Tarkan konuşuldu konser öne çıktı. Yani İzmir’in kurtuluşundan çok konser, sahne yok para aldı almadı bunlar konuşuldu.

Psikoloji de bir kural vardır yaptığınız eylem amacının önüne geçerse anlamanı kaybeder. Mesaj doğru yere gitmez. Neyse konseri tartışmayacağım. 

Kanını, canını vermiş insanları şehitleri ve düşmanı denize dökmek daha önemliydi benim için çocuklarımıza anlatacağımız destan konser değil kurtuluş hikayeleri olmalı diye düşünüyorum bu benim fikrim katılın katılmayın beni bağlamaz.

Taşını toprağını değişmeyeceğim bir Ege gecesinde kutladık bizde 9 Eylül’ü. 

Çoluk çocuk sahnede marşlar şarkılar türküler eşliğinde halkla iç içe umarım akıllarında bu kalmıştır beni dinleyenlerin.

Sezen’in de dediği gibi umurumda bile değil söksünler rütbelerimi yaş belli bir yere gelince insan nitelik ve nicelikleri ayırt edebilmeli.

Çocuklarımıza en güzel miras bu olmalı. Sayın parti yetkilileri eğer siyaset okutmazsanız politikacı yetişmez. 

O zaman işte böyle meclise mecbur kalırsınız. Atam uyansa da görse diyenlere bir çift sözüm var.

En önemli sözünü hep unutuyorsunuz her şeyi kullanıp ağlanıp sızlanıp ah ah dövüneceğinize zamanında bu sözü tekrarlasaydınız belki her şey farklı olurdu.

Kısaca sadece İzmir’in değil ülkemin tüm dağlarında çiçekler açsın istiyorsanız biraz gösterişi ve yaptım olduğu bir kenara bırakın ve şu sözü hatırlayın;  

‘’Tüm ülke ve partiler ve meclistekiler eğer ülkeni kurtaracak bir lider beklemekteysen ben size hiç bir şey öğretememişim demektir.’’ Mustafa Kemal Atatürk

Kalın sağlıcakla…

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz