'Gezi Davası'nda Mahkeme Heyeti Değişti' İddiası!

Gezi Davası'nda yeniden yargılama talebini değerlendirecek İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin değiştirildiği iddia edildi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Gazeteci İsmail Saymaz, Gezi Davası'nda yeniden yargılama talebine karar verecek heyetin değiştiği yönünde bir bilgi paylaştı.

Saymaz sosyal medya adresinden yaptığı paylaşımda şunları ifade etti:

"Gezi Parkı davasında sürpriz bir gelişme oldu. Osman Kavala’nın avukatı Hilal Zengin’in başvurusu üzerine yeniden yargılama talebine bakacak İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti değiştirildi. Gezi Parkı Davası’nda karar veren başkan ve üye çekilerek, yeni bir heyet oluşturuldu."

Gezi Davası tutuklusu Osman Kavala'nın avukatı Hilal Zengin, 3 Mayıs 2024 tarihinde yeniden yargılama için üçüncü kez dilekçe vermişti. Zengin dilekçesinde, Kavala'nın ‘Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya ve görevini yapmasını engellemeye teşebbüs’ suçundan ceza verildiğini ancak 16 Nisan 2017’deki referandumla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçildiğini, başbakanlığın ve bakanlar kurulunun kaldırıldığını, dolayısıyla mağdurluğun ortadan kalktığını ifade etmişti.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz