"Erdoğan'a Oy Vermem" Zirvede!

Ankete göre, "Erdoğan'a asla oy vermem" diyenlerin oranı tarihi zirvesini bularak yüzde 55.8'e çıktı

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Yöneylem'in son anketine göre "Erdoğan'a asla oy vermem" diyenlerin oranı tarihi zirvesini bularak yüzde 55.8'e çıktı. Seçimde Erdoğan'ın karşısına CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun çıkması durumunda yüzde 6'lık farkla kazanıyor. Erdoğan'a en büyük farkı ise Mansur Yavaş atıyor.

Yöneylem’İn son anketine göre cumhurbaşkanlığı seçiminde muhalefetin adayı Erdoğan karşısında “farkla” kazanıyor. Aday Kılıçdaroğlu olursa, puan farkı azalsa da Kılıçdaroğlu yüzde 6’lık oy oranıyla seçimi kazanıyor.

Yöneylem Araştırma’nın 26 – 30 Eylül tarihleri arasında 2400 kişi ile 27 ilde gerçekleştirdiği anketinin sonuçları açıklandı. Ankette katılımcılara seçmenin tercihlerinden ülkenin sorunlarına kadar birçok soru soruldu.

“Bu pazar milletvekili seçimi olsa kime oy verirsiniz?” sorusuna katılımcılar kararsızlar dağıtılmadan önce yüzde 25.4 AKP, yüzde 23.2 CHP, yüzde 11.11 İYİ Parti, yüzde 7.5 HDP ve yüzde 5.8 MHP yanıtını verdi. Kararsızların oranı yüzde 9.1 olarak ölçülürken “oy kullanmayacağım” diyenlerin oranı ise yüzde 9.2 oldu.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz