"Bütün Afetlere Hazırız"

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Düzce'de meydana gelen depremin ardından yeniden gündeme gelen İstanbul depreminde sağlık yönetimi ile ilgili yapılan hazırlıklar hakkında açıklamalarda bulunan İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, "İstanbul’daki sağlık altyapısı ve sağlık tesisleri, insan gücü ile ve planlamasıyla her şeyiyle deprem gibi bütün afetlere hazırız" dedi.

Düzce’de meydana gelen ve çevre şehirlerde de hissedilen 5,9luk depremin ardından İstanbul’da beklenen büyük depreme hazır olup olmadığımızla ilgili tartışmalar yeniden gündeme geldi. İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

“DEPREM KONUSUNDA ÖZELLİKLE FARKLI ÇALIŞIYORUZ”

İstanbul’da son 5 yıldır yeni yapılan veya güçlendirilen hastaneler ile depreme dayanıklı bir sağlık sistemi kurulduğunu belirten Prof. Dr. Memişoğlu, şöyle konuştu:

“Deprem konusunu özellikle farklı çalışıyoruz. Bununla ilgili sağlık sistemi esasında tamamen hazır. Bütün hastanelerimiz, ilçe sağlık müdürlüklerimiz, 112’miz dahil hepsinin afet planları her sene yenilenir, kontrol edilir ve bunlarla ilgili güncel tatbikatlar yapılır.

Ayrıca İstanbul’daki hastanelerimizde izolatör dediğimiz deprem esnasında bina ve içindekilerin herhangi bir zarar görmemesini sağlayacak yapılar oluşturduk.

Kartal (Lütfi Kırdar), Göztepe (Süleyman Yalçın), Okmeydanı (Cemil Taşçıoğlu), Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastaneleri ile Çekmeköy’deki hastanelerimizin ve Başıbüyük’teki (Asaf Ataseven) hastanemizin hepsi izolatörlü binalar. Aynı zamanda helikopter ulaşımına da uygun.”

“DEPREMDE İLK 8 SAAT ÇOK ÖNEMLİ”

Depremin üst ast ilişkisinin olmadığı, herkesin spontane hareket etmesi gereken bir durum olduğuna da işaret eden Prof. Dr. Memişoğlu, şunları söyledi:

“Biz, depremle ilgili ilk andan itibaren ne yapılacağını otomatik hale getirmeye çalışıyoruz. Çünkü deprem öyle bir şey ki ast üst ilişkisinin olmadığı, herkesin spontane hareket etmesi gereken bir zaman dilimi. Esasında ilk 8 saat çok önemli. Bu ilk 8 saatte spontane olarak kendiliğinizden hareket etmeyi öğrenirseniz ve başarırsanız, çok fazla insanın hayatını kurtarma şansınız var.
 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz