'Bizim İçin HDP Neyse, CHP de Odur!'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

AK Parti'nin HDP'ye gerçekleştirdiği anayasa değişikliği ziyaretinin ardından gözlerin çevrildiği MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

MHP lideri, konuşmasında HDP Eş Genel Başkanı Perdin Buldan'a "cumhuriyete yıkım projesi" dediği için isim vermeden tepki gösterdi:

Cumhuriyete yıkım projesi diyenler eminim ki hesap verecekler, çünkü Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşayacak ve yaşatılacaktır.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Birleşik Krallık’a yaptığı ziyareti eleştiren Bahçeli, şu görüşlerini dile getirdi:

Kılıçdaroğlu, CHP'nin başına paraşütle indirilmiş, özel görevlendirilmiş taşeron bir siyasetçidir. Bu görev, Atatürk'ü itibarsızlaştırma ve CHP'yi silme görevidir. Kılıçdaroğlu'nun hiçbir söz ve eylemi CHP'nin önceki genel başkanlarıyla bağdaşmamaktadır. Bu tavizkar zihniyetin siyaseti, hasım ve hezimet siyasetidir. Kendisi şaşkın ve şuursuzdur. ABD'den sonra Birleşik Krallık'ta soluğu alan Kılıçdaroğlu, kayıp sekiz saatin ve hamburgerli gezinin hemen ardından Birleşik Krallık sokaklarında kendisini ve partisini rezil etmiştir. Bir ara Londra tefecilerine ağzına geleni söyleyen Kılıçdaroğlu, bu sefer tefecilerin kafesine kanadı kırık bir kuş gibi girip yemlenmek için avuç açmıştır.

HDP'ye ziyaret

Anayasa değişikliğini sonuna kadar destekliyoruz. Görüşümüz belli. Bu anayasa değişikliği teklifini geniş bir mutabakat halinde ele alıp sonuca gidelim ya da halkoylamasıyla soralım. CHP dürüst ve sözünün arkasındaysa buyursun hep birlikte bu meseleyi köklü çözümle buluşturalım. Bu arada AK Parti heyetinin değişikliği görüşmek amacıyla siyasi partileri ziyaret etmesi son derece doğal bir adımdır. HDP ile niye görüşülmüş? Biz buna nasıl bir tepki gösterecekmişiz? HDP’ye nasıl baktığımızı tekrar etmeye lüzum bile duymuyorum. AK Parti heyetinin CHP ile kruduğu temasa ses çıkarmayanların bizim sırtımızdan HDP’yi dillerine dolamaları… Bizim gözümüzde HDP neyse CHP de odur. Biz görüşülmeye değil, demokratik çözümün nasıl olacağına bakıyoruz.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz