'Anadil Hak, Cemevleri İbadethanedir'

Babacan, "“İlk 6 ayda ekonomik kriz iklimini ortadan kaldıracağız. İkinci senemiz bitmeden enflasyonu tek haneye indireceğiz” açıklamasını yaptı

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi, son bir yıldır farklı dönemlerde açıkladığı 22 Eylem planının tamamının lansmanı için parti destekçileriyle Ankara Atatürk Spor Salonu’nda bir araya geldi. 

Ancak etkinlik, bir lansmandan çok bir parti mitingi havasında geçti. 

4500 kişilik salonun tamamını dolduran kalabalık arasında Eskişehir, İzmir, Adana, İstanbul, Kocaeli, Samsun, Ordu, Çorum gibi pek çok il ve ilçe teşkilatının temsilcileri de vardı. 

Geçtiğimiz günlerde “Altılı masa mutabık kalırsa hem rahat seçilirim hem de en iyi şekilde yönetirim” diyen Babacan salonda “Cumhurbaşkanı Ali Babacan” sloganlarıyla karşılandı. 

Salondaki sesin çok yükseldiği anlardan biri de konuşmasına ceketiyle başlayan DEVA Partisi’nin liderinin ceketini çıkarmasıydı.

Hatırlanacağı üzere Ekrem İmamoğlu’nun birinci İstanbul seçimlerinin iptali sonrası yaptığı konuşmanın ardından simgesel bir harekete dönüşmüş durumda. 

"Cemevleri ibadethanedir ve bu statüye kavuşacaktır"

Babacan’ın konuşması sırasında öne çıkan başlıklardan biri anadilde eğitim ve cemevleriydi. 

“Kürtçe öğretmenliği okuyan, ama senede sadece bir adet öğretmen ataması yapıldığı için göreve başlayamayan Azad kardeşim! Biraz sabır” diyen Babacan şöyle devam etti: 

Anadil bir hak. Atamaların önündeki fiili engelleri kaldıracağız. İnancı kültürel bir aktivite olarak görülen Hüseyin kardeşim! Az kaldı. Cemevleri ibadethanedir ve bu statüye kavuşacaktır, hiç merak etme. Tekrar ediyorum: Endişeye mahal yok. 

“DEVA Türkiye’si” başlıklı etkinlikteki konuşmasına Babacan, Babür İmparatoru Şah Cihan ve eşi Mümtaz Mahal’in mezarı için yaptırdığı Tac Mahal’in hikayesiyle başladı. 

Şah Cihan’ın mezarının yanına şaşalı bir türbe yaptırmak istediğini, bir süre sonra mezarı niye yaptığını unuttuğunu ve yıktırmak istediğini anlatan Ali Babacan, “Şah Cihan gibi, külliyenin tepesine çıktı ve ‘Yıkın bunu’ diyerek, kendisini oraya taşıyan demokrasiye gözünü dikmeye başladı. Aynı Mümtaz Mahal’in mezarı gibi. Artık Erdoğan için demokrasi, o harmoniyi bozan küçük bir ayrıntıydı çünkü. Adalet, ortak akıl, istişare, çoğulculuk hepsi; o harmoniyi bozan küçük ayrıntılardı” dedi. 

Babacan konuşmasında “2001’de beraber çıktığımız Recep Tayyip Erdoğan sözünden döndü. O yola ne için çıktığını unuttu. Keçiören’deki mütevazı evinden taşındı, devasa bir külliye inşa etti” ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz